vrijdag 14 september 2012

Dominate the realm!

Nee, iPad's nieuwste app Clash of Clans is aan Golo niet besteed. (Iemand sprak erover op atletiek, hij testte het gisteravond meteen uit...)

Als klein jongetje al weigerde hij - zelf! - om computerspelletjes te spelen waarin bijvoor-beeld met pinguïns werd geschoten op andere dieren. Gruwelijk!

Ook nu trekt ie ethische grenzen: hij houdt niet van de taal, de termen... de manier van vechten (met kanonnen trollen overhoop schieten - Awesome! Excellent!!)... dat die trol-len ook voortdurend worden aangevallen (hoewel zij uit eigen beweging nauwelijks zelf aanvallen)... dat je MOET aanvallen om geld te verzamelen, waarmee je dan je dorp kunt bouwen (je krijgt instructies als: "With the gold we took from the goblins, we can afford to upgrade the Town Hall")... hij gruwt van de grafzerken, de "bloederigheid"... het feit dat je als "chief" voortdurend wordt bewierookt en opgestookt... en dat blijkbaar het terugdringen van de trollen slechts een eerste stap is, want je missie is pas over als je als clan over alle andere clans (met wie je aanvankelijk samenwerkte) regeert!!

Geen sprake van, no way, komt er niet in!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten