zondag 18 december 2011

Domino en heel veel film

Twee dagen lang al domino bouwen! Truukjes leren via Youtube, maar liefst van al nog zelf veel uitproberen. Met on-uit-put-te-lij-ke fantasie. Lego-constructies toevoegen, Knex-bouwsels erbij... heerlijk om te zien!! De hele woonkamer een grote chaos...


Dank aan Sint en zijn fantastische doos Domino Express!




Tussen de bedrijven door ook nog naar de film, het lang naar uitgekeken Arthur Christ-mas, ab-so-luut aanbevolen als familiefilm, warmer dan warm!...


(En dan natuurlijk in de voorfilmpjes alweer een andere ontdekken om van te watertanden: Hugo - naar een boek dat ook in het Nederlands vertaald is, en zelfs in de bieb van Ut-recht zit: De Uitvinding van Hugo CabretMoet je maar eens inkijken op de site van bol.com, wat een mooie tekeningen!...)




Nee, het houdt nog niet op...


Stond ie bovendien vanmorgen op met het plan een nieuwe "animatie-televisieserie" te gaan verzinnen, het basisconcept alvast dit:


Het speelt op een planeet met vijf landen (bedoeld zijn continenten). Op elk van die lan-den valt een meteoriet, en die wordt ook telkens door een kind daar gevonden. Als het kind de sleutel die bij de meteoriet hoort vindt, en erin stopt, verandert het in een ander wezen.


Zo is er een jongetje dat in een gazelle verandert. Hij woont in een land met steppe, zoals in Afrika.


Er is een jongetje dat altijd bibbert van de angst. Hij woont in een soort poollandschap. Hij zal (waarschijnlijk) veranderen in een vis.


Er is een meisje dat woont in een land dat helemaal dor is, zo dor dat geen enkele plant bloemen kan krijgen. Zij verandert in de bloem-van-de-liefde.


Golo's lievelingspersonage woont in een land vol bergen, de grond is er heel droog, maar op sommige plekken groeit gras. Deze jongen verandert in de arend-van-het-vuur.


Zijn broer (hoe die in elders terecht gekomen is, moet nog uitgezocht) leeft in het vijfde land, dat helemaal gekoloniseerd wordt door vreselijke monsters. Hun baas kan, zonder sleutel of meteoriet, helemaal uit zichzelf transformeren tot de draak-van-de-duis-ternis-en-de-haat. Het land is een grote bovengrondse grot of hel, vol vulkanen en allemaal mag-ma, en brokstukken die in de lava drijven, je kunt van het ene naar het andere springen... Dit jongetje verandert als hij de sleutel in de meteoriet stopt eveneens, net als zijn broer, in een arend (of misschien een gier): de arend-van-de-wanhoop. Hij is door de monsters helemaal slecht geworden, een hele gemene slechterik...


Wordt vervolgd?


1 opmerking:

  1. Dit is machtig! Golo, go for it! Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar hoe het met iedereen gaat en wat er gaat gebeuren?!

    Wij zijn vandaag naar Arthur Christmas geweest. Inderdaad een mega mooie, warme film! Dat voorstukje hebben wij denk ik niet gezien? Ik check het boek bij bol.

    BeantwoordenVerwijderen