dinsdag 26 juni 2012

Ter vergelijking!

Plan voor internationale school in Leuven

di 26/06/2012 - 12:38


De stad Leuven, de KU Leuven en IMEC willen een internationale private basisschool oprichten die Engelstalig onderwijs aanbiedt aan kinderen van buitenlandse studenten, onderzoekers en expats. "Dergelijke scholen vind je nu enkel in het Brusselse. De in-schrijvingsgelden zijn er bovendien zeer duur", aldus IMEC-woordvoerster Katrien Marent.
Er studeren en werken nu zo’n 10.000 buitenlanders in Leuven die baat zouden hebben bij een internationale school. De internationale medewerkers van IMEC hebben een 100-tal kinderen jonger dan 12, bij de KU Leuven zijn dat er 150. Woordvoerster Marent voegt hieraan toe dat ook in de andere Leuvense hightechbedrijven veel buitenlanders aan de slag zijn.
Er is nu een consulent aangesteld die een volledig plan uittekent op pedagogisch, juri-disch en personeelsvlak. “Het liefst van al zouden we het project willen integreren in een bestaande Leuvense school. Hierover lopen al gesprekken en de reacties zijn positief”, aldus Marent.
De kost voor de opstart wordt geraamd op 400.000 tot 500.000 euro, maar de drie partners hebben al toegezegd elk 100.000 euro in te brengen. De school zou ook openstaan voor hightechbedrijven die in ruil voor een financiële inbreng de kinderen van hun medewerkers zouden kunnen inschrijven tegen voordeeltarief.
Er wordt gehoopt dat het initiatief in september 2013 van start kan gaan.




[bron: VRTNieuws, bevestigd  - met enkele verschillen (zo zouden ze bij de start slechts mikken op 80 leerlingen!! - op IMECNews]




- ps - Het "probleem" dat aan de oorsprong ligt van dit initiatief: de kinderen lopen nu school aan (meestal) de British School van Tervuren, of net niet, want moeten daarvoor reizen gedurende 23 minuten! De afstand Leuven-Tervuren bedraagt pre-cies 18,1km. Dat is exact 2,5km MINDER dan onze dagelijkse afstand Culemborg-Tiel... (Andere internationale scholen in de rand van Brussel liggen nauwelijks verder...)
Tweede argument zou zijn, meldt nog Het Nieuwsblad, dat de bestaande International Schools te véél in-schrijvingsgeld vragen: 27.000 euro per kind per jaar! Dat moet goedkoper kunnen! ‘Het liefst van al zou-den we het project willen integreren in een bestaande Leuvense school’, aldus Marent. ‘Hierover lopen al gesprekken en de reacties zijn positief. De kinderen zouden Engelstalig onderwijs volgen in aparte klas-sen, maar bijvoorbeeld sportvakken samen met anderen om hun integratie te bevorderen.’







Geen opmerkingen:

Een reactie posten