maandag 25 juni 2012

Kuilboer geeft kracht

Een van 's lands belangrijkste specialisten van tuibruggen, ontwerper van mijn geliefde Zaltbommelbrug - de Martinus Nijhoffbrug, zoals menig trouw lezer van het blog wel weet - gaat binnenkort met pensioen.


Eindelijk zie ik zijn foto, zijn naam was me al langer bekend. Interessant ook wat ik lees in TUDelta, blad van de TU Delft:



"Ik was absoluut geen uitblinker op de lagere school. De Mulo was veel te veel voor mij. Ik wilde timmerman worden, dus ging ik naar het voortgezet lager onderwijs. Daar deed ik na een jaar eindexamen in rekenen, aardrijkskunde en Nederlands. Met dat diploma kon ik naar de lts."


Negentien jaar duurde zijn studietraject in totaal. Twee jaar lts, drie jaar mts, vijf jaar hts en acht jaar TH in Delft. Zijn liefde voor timmeren vloeide langzaam over in interesse in berekeningen. "Op de mts vond ik berekeningen maken aan betonconstructies al leuker dan tekenen of andere vakken." De bruggen kwamen pas veel later...


In taal van nu: hij ging van vmbo naar mbo naar hbo naar... uiteindelijk de TU Delft!


Vlaams: van technische naar universiteit, zowaar Burgerlijk Ingenieur!


En deed acht jaar over die studie toen... 


En mocht dan toch de tuibrug bij Heusden ontwerpen, de Zeeburgerbrug over het IJ, de nieuwe Bommeler Waalbrug, en zoveel meer.


Een van 's lands grootste specialisten.


Onthoud zijn naam: Cor KUILBOER.


Bekijk zijn foto.


Vergeet alles wat ze je blijven wijsmaken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten