vrijdag 8 juni 2012

Acteurs voor Autisme


Ze bestaan, in America: bekende acteurs die het opnemen voor autisten, nee... die wat DOEN voor autisten! Bruce Davidson (hier op de foto) slechts een van de zeer vele!


Die deel uitmaken van de zogenaamde Actors for Autism: "a performing arts and digital film making organization that provides programs for individuals with disabilities ages six and up; programs include acting, film making, animation, claymation, dance, music, social skills, performing arts academy and vocational training"...


Fantastisch hun inzicht dat met name acteurs onze auti-kinderen kunnen helpen om - via rollenspel (natuurlijk!) - tal van sociale vaardigheden aan te leren. 'n Keer wat anders, dan al die saaie SoVa-sessies!


Dat ook de grote namen zich daarvoor willen inzetten! (Zou dat hier ook lukken?...)




Joey Travolta, broer van John, is mijn tweede grote kanjer. Hij leert auti-jongeren en vol-wassenen om hun weg te vinden in de wereld van film en digitale media. Via workshops en fantastische zomerkampen. Inclusion Films!


Wat zou het heerlijk zijn om die ook hier, in Nederland/de Benelux/Europa, te krijgen! (Ik heb ze al gemaild... en ja hoor, ze zouden bereid zijn om af te reizen!!...)




Derde grote naam is Joe Mantegna. Vader van Mia. Die bij Joey op de filmschool zat. Raak ontroerd in dit mooie filmpje over hen alledrie, uitgezonden op CNN n.a.v. Autism Awareness Day in april van vorig jaar!




Joe Montegna tekende voor Act Today, dat via acting lessons dit keer militairen helpt om te dealen met het autisme van hun kinderen... Maar hij richtte met zijn vrouw ook het Au-tism Families Together-netwerk op... En klaagt zorgverzekeraars aan die weigeren om autisme in hun pakket op te nemen!! (Alsof je dat hier vergoed krijgt!...)


Wordt het niet eens tijd dat ook wij hier flink aware worden, wakker en bewust! Dat we ook hier ernst maken met de mensen die ons steunen. Steun zoeken daar waar die on-getwijfeld ook hier te vinden is. Bij tot de verbeelding sprekende namen! Die het nog ménen ook!


Help je mee zoeken?


Overal?


Want ik heb het nog geeneens over de muzikanten gehad, bijvoorbeeld...


Het blijft toch een ongemeen boeiende natie hoor, die Amerikaanse, alle huidige China-lovers ten spijt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten