woensdag 27 juni 2012

Yamato bijvoorbeeld

Het begon gisteren met dit filmpje, dat Golo ontdekt had, en waarover ie erg enthousiast was: dàt moest ik zien, die jongen of jongeman... de man die dát gebouwd had, dàt was voortaan zijn leermeester!



Junlego heette hij, bleek. Op zijn vijftiende aan de bouw van dit battleship begonnen, en zes jaar en vier maanden later helemaal voltooid!!!... Inmiddels zou ie student zijn, Mate-rials Engineering, aan de universiteit van Tokyo (of al afgestudeerd, want het filmpje was wel meer dan drie jaar oud!)

Ook een tweede prent, animatie dit keer, van diezelfde Junlego, vond Golo erg de moeite waard... Dus we deden wat meer moeite om toch te weten te komen wie er precies achter dat opmerkelijke pseudoniem schuilging - waarom Jun-Lego??... dat kon toch niet anders dan een Japanner zijn...

Bingo! Wie moeite doet, wordt altijd beloond: het bleek te gaan om ene Jumpei Mitsui (als dat tenminste zijn naam is) en die mag zich, in elk geval sinds 2011, ook Lego Certified Professional noemen, als we tenminste zijn site mogen geloven (want Lego zelf vermeldt op de officiële website slechts 11 namen die voor die eretitel in aanmerking komen - en daar is de zijne niet bij, de Vlaming Dirk Denoyelle overigens wel een van de elf!)

Soit! Het maakte onze bewondering er niet minder om. Wel integendeel, waarom ons per-se laten leiden door geautoriseerde rankings, liever volgen wij toch altijd weer ons eigen hart!

Wat een kunnen! Bekijk toch die plaatjes in de Gallery van 's mans website: de pinguïn-reeks, het skeletten-hoofd, de Brick Bank-serie, en zoveel meer! En hoe opmerkelijk zijn talent, als in dat aardbol-filmpje, om heel eenvoudig instructie te geven, zo vrijgevig in het verderschenken van eigen genie en vondsten! 


Golo kon er geen genoeg van krijgen! Lego Cuusoo zouden we daardoor nog gaan ontdek-ken, als kers op onze slagroomtaart: dé site voor ieder die ambitie heeft in reuze Lego-land! Heb je een idee, deel dan dat concept op de Lego Cuusoo-site, zorg dat je 10.000 supporters krijgt, en je maakt kans... dat Lego bereid wordt om van je idee een doos te maken. Van de lat hoog leggen gesproken: beréid wordt!... Maar àls het lukt, dán krijg je wel 1% van de wereldwijde nettoverkoop!!!!!!!

Golo had, net voor slapengaan gisteravond, niet zijn leermeester, nee hij had zijn... 

ROEPING gevonden! DÁÁR zou hij naartoe gaan werken!!! (Dat zijn geliefde en zo be-wonderde en technisch zo knappe guru Jumpei slechts 65 stemmen kreeg voor diens bij Cuusoo 1 maand geleden ingediende Mini Earth kon hem nauwelijks deren: "Dat is heel erg goed voor jezelf, mama, je lat héél hoog leggen!"...)


* * * 


Dat was gisteren. De hele dag vandaag uiteraard hierover verderpraten. Wat hij zou gaan maken, hoe fantastisch het wel zou zijn, honderden keren opnieuw!

Moést ik dus over schrijven!

Zoek ik nog wat plaatjes... vraag me af waarom Junlego/Jumpei dat schip destijds toch de Yamato zou hebben genoemd...

Wel, wederom werd ik beloond voor zoveel aandacht-geven!

Want die Yamato dat was niet zomaar een schip... dat was hét oorlogsschip van de Ja-panse vloot in de 2de Wereldoorlog, hét vlaggenschip van de Keizerlijke Japanse Marine! Zwaarste slagschip ooit gebouwd!! En in het geheugen gegrift van iedere Japanner, tot op heden, want...

op 1 april 1945 werd het door 386 Amerikaanse vliegtuigen bestookt en tot zinken ge-bracht, na acht bommen en tien torpedo's te hebben geincasseerd, waarbij...

2.475 bemanningsleden om het leven zijn gekomen!

Uiteraard liet ik Golo de trailer zien van de film die daarover nog in 2005 is gemaakt!




En ook een tweede teaser, die nóg beter de verschrikkingen toont...

Oorlog!


* * *


Hiroshima en Nagasaki, de Jappenkampen... hoe vaak kijken we verder dan wat ons via school wordt aangepraat?... vragen we ons af wat het voor mensen zelf betekend heeft, aan beide kanten?

Of hoe Lego je horizont op zoveel vlakken tegelijk verbreden kan. En zoveel andere spel-len en spelen, zoveel andere bezigheden en zaken. Voor wie, net als wij, even wat meer de tijd durft te nemen...



dinsdag 26 juni 2012

Ter vergelijking!

Plan voor internationale school in Leuven

di 26/06/2012 - 12:38


De stad Leuven, de KU Leuven en IMEC willen een internationale private basisschool oprichten die Engelstalig onderwijs aanbiedt aan kinderen van buitenlandse studenten, onderzoekers en expats. "Dergelijke scholen vind je nu enkel in het Brusselse. De in-schrijvingsgelden zijn er bovendien zeer duur", aldus IMEC-woordvoerster Katrien Marent.
Er studeren en werken nu zo’n 10.000 buitenlanders in Leuven die baat zouden hebben bij een internationale school. De internationale medewerkers van IMEC hebben een 100-tal kinderen jonger dan 12, bij de KU Leuven zijn dat er 150. Woordvoerster Marent voegt hieraan toe dat ook in de andere Leuvense hightechbedrijven veel buitenlanders aan de slag zijn.
Er is nu een consulent aangesteld die een volledig plan uittekent op pedagogisch, juri-disch en personeelsvlak. “Het liefst van al zouden we het project willen integreren in een bestaande Leuvense school. Hierover lopen al gesprekken en de reacties zijn positief”, aldus Marent.
De kost voor de opstart wordt geraamd op 400.000 tot 500.000 euro, maar de drie partners hebben al toegezegd elk 100.000 euro in te brengen. De school zou ook openstaan voor hightechbedrijven die in ruil voor een financiële inbreng de kinderen van hun medewerkers zouden kunnen inschrijven tegen voordeeltarief.
Er wordt gehoopt dat het initiatief in september 2013 van start kan gaan.




[bron: VRTNieuws, bevestigd  - met enkele verschillen (zo zouden ze bij de start slechts mikken op 80 leerlingen!! - op IMECNews]




- ps - Het "probleem" dat aan de oorsprong ligt van dit initiatief: de kinderen lopen nu school aan (meestal) de British School van Tervuren, of net niet, want moeten daarvoor reizen gedurende 23 minuten! De afstand Leuven-Tervuren bedraagt pre-cies 18,1km. Dat is exact 2,5km MINDER dan onze dagelijkse afstand Culemborg-Tiel... (Andere internationale scholen in de rand van Brussel liggen nauwelijks verder...)
Tweede argument zou zijn, meldt nog Het Nieuwsblad, dat de bestaande International Schools te véél in-schrijvingsgeld vragen: 27.000 euro per kind per jaar! Dat moet goedkoper kunnen! ‘Het liefst van al zou-den we het project willen integreren in een bestaande Leuvense school’, aldus Marent. ‘Hierover lopen al gesprekken en de reacties zijn positief. De kinderen zouden Engelstalig onderwijs volgen in aparte klas-sen, maar bijvoorbeeld sportvakken samen met anderen om hun integratie te bevorderen.’







Als ik morgen wakker word...

...dan ziet de school er zo uit!


De tegels van het schoolplein zijn vervangen door lang gras en bloemen en grote bomen met touwen en klimladders! Met heel veel vlinders en heuvels! En heel veel waterpisto-len! De school heeft heel veel zonnepanelen! Bij de ingang van de school is een apparaat dat CO₂ in zuurstof verandert! En er zijn vogelhokjes en eekhoornhokjes! Verder is het hetzelfde, want leren is belangrijk! PS: bij de gym nooit meer slagbal!



maandag 25 juni 2012

Kuilboer geeft kracht

Een van 's lands belangrijkste specialisten van tuibruggen, ontwerper van mijn geliefde Zaltbommelbrug - de Martinus Nijhoffbrug, zoals menig trouw lezer van het blog wel weet - gaat binnenkort met pensioen.


Eindelijk zie ik zijn foto, zijn naam was me al langer bekend. Interessant ook wat ik lees in TUDelta, blad van de TU Delft:



"Ik was absoluut geen uitblinker op de lagere school. De Mulo was veel te veel voor mij. Ik wilde timmerman worden, dus ging ik naar het voortgezet lager onderwijs. Daar deed ik na een jaar eindexamen in rekenen, aardrijkskunde en Nederlands. Met dat diploma kon ik naar de lts."


Negentien jaar duurde zijn studietraject in totaal. Twee jaar lts, drie jaar mts, vijf jaar hts en acht jaar TH in Delft. Zijn liefde voor timmeren vloeide langzaam over in interesse in berekeningen. "Op de mts vond ik berekeningen maken aan betonconstructies al leuker dan tekenen of andere vakken." De bruggen kwamen pas veel later...


In taal van nu: hij ging van vmbo naar mbo naar hbo naar... uiteindelijk de TU Delft!


Vlaams: van technische naar universiteit, zowaar Burgerlijk Ingenieur!


En deed acht jaar over die studie toen... 


En mocht dan toch de tuibrug bij Heusden ontwerpen, de Zeeburgerbrug over het IJ, de nieuwe Bommeler Waalbrug, en zoveel meer.


Een van 's lands grootste specialisten.


Onthoud zijn naam: Cor KUILBOER.


Bekijk zijn foto.


Vergeet alles wat ze je blijven wijsmaken.





zaterdag 23 juni 2012

Gelukt!


Died, aged 44, asleep

Nog voor het ontbijt:
Weet jij wat ik een mooi liedje vind?
- ...
- Ah, look at all the lonely people! Van The Beatles, weet jij welk dat liedje is?





Eleanor Rigby picks up the rice in the church 
where a wedding has been
Lives in a dream
Waits at the window, wearing the face 
that she keeps in a jar by the door
Who is it for?

All the lonely people
Where do they all come from ?
All the lonely people
Where do they all belong ?

Father McKenzie writing the words 
of a sermon that no one will hear
No one comes near
Look at him working, darning his socks 
in the night when there's nobody there
What does he care?

All the lonely people...

Eleanor Rigby died in the church 
and was buried along with her name
Nobody came
Father McKenzie wiping the dirt 
from his hands as he walks from the grave
No one was saved

All the lonely people...



vrijdag 22 juni 2012

Te paard!



Weet je nog, War Horse...


Kreeg ik vandaag cadeau voor m'n verjaardag (morgen)!


Is ie helemaal alleen - voor het eerst - voor naar de stad gefietst, helemaal op z'n eentje!!


En toen ie aan de kassa stond, bij de Blokker, zei de caissière dat ie 'em niet meekreeg, wegens 12+. Hij had een andere film moeten kiezen, want "anders zouden ze wel een boete van 600 euro kunnen krijgen!"


Snotterend stond ie weer bij mij aan de achterdeur. Verslagen. Met een cadeau voor mama dat ie helemaal niet had willen kopen.


Ben dan maar met hem teruggereden. Leren wat ruilen is.


En niet op je kop laten zitten...





woensdag 20 juni 2012

Lang geleden...

Toevallig aangeklikt in een lijst van iTunes-liedjes vanavond.


Heerlijk om weer terug te horen!...





Aandacht geven

Drie mensen verdienden gisteren de Zilveren Anjer voor hun opmerkelijke inzet en bijdra-ge aan kunst en cultuur. Behalve Antilliaans componist Wim Statius Muller, nog het Bos-sche mecenas-echtpaar van der Ven-Blonk en Groninger Reint Wobbes die er hard knokt voor het behoud en de waardering van oude kerkjes en kerkhoven...


Klik hier voor het verslag van de NOS!



maandag 18 juni 2012

Antilliaans walsen

Morgen een Zilveren Anjer, maar nergens een cd van hem te vinden, laat staan de dvd van de documentaire die al twee jaar geleden over hem werd gemaakt: componist Wim Statius Muller. Zelfs op wikipedia vind ik niets. 


Gelukkig is er Radio6, en vpro's Vrije Geluiden, en YouTube!




Nochtans zo mooi, die (geheel andere!) antilliaanse walsen, die hij (o.m.) componeert, en waarvan ons vanmorgen de Ochtend van Vier even liet proeven. Nostalgie die teer is.


Interessant weer, wat andere - vaak geminachte - culturen ons aanreiken...



zondag 17 juni 2012

Mijn lentedroom, nog net

Nee, zoals in Tsjechië was het niet, afgelopen zaterdag. (En zal het wel nooit zijn...)


Er werd bij aanvang, naar Golo's gevoel, te veel ruzie gemaakt onderling, te weinig meegewerkt. En leider Baloe maakte zich te snel boos daarover, zijn stemgeluid een fractie te hoog, te hard... 


Maar we geven niet op. We willen echt onderzoeken of niet de tweede horde toch wat dichter bij het Woodcraft-ideaal kan komen, die mengeling van natuurgevoel, overlevings-kracht, saamhorigheid, vriendschap, vrolijkheid en spel, en... zachte toon. Dat weg-zijn uit het gebruikelijke gedoe, en binnentreden in een wereld die lieflijker en sterker is, voor wie kan zien... Zoals ik wel voelde bij de Benoe-groep, wel zag bij scouts die buiten het terrein met vlotten het water op gingen, wel waarneem in de manier waarop leiding onder-ling praat en met elkaar omgaat... Misschien is Golo ook wel te snel met zijn conclusie, lag de drukte enkel aan het afwezig zijn van drie assistentes die anders wel van de partij zijn...


Kijk eens naar foto's als deze, en deze, en deze!


Neem eens een kwartiertje tijd voor dit filmverslag van een Tsjechisch lentekamp: Jarni snem, hún "lentedroom" - als ik Google Translate mag geloven, mijn trouwe compagnon in deze erg op Oost-Europa georiënteerde dagen.


Geloof me, dat transformeert je! Daar ga je van dromen, dingen zien, manieren van sa-menzijn en elkaar versterken, mensen met verwante zielen, en verwante kinderen... 
Op verschillende plekken in het land, ieder op zijn eigen wijze...


(Bekijk dat filmpje, echt! En àls er bij jou ook wat gebeurt is, laat je 't me dan weten?)


vrijdag 15 juni 2012

Tsjechië dit keer

Ze bestaan nog, degenen die het doen zoals Seton het had bedacht (al enkele dagen doorploeg ik zijn Birch Bark Roll of the Woodcraft League), en wel in... Tsjechië! 

Wat springt mijn hart open bij het lezen van hun (opmerkelijk ook in het Engels vertaalde) bladzijden! Wat ik hier neerschrijf, kun je daar rustig in detail nalezen, maar gun mij enke-le highlights in het Nederlands, enkele beelden die doen dromen - mocht het niet lukken bij scouting Tiel, mocht de oude spirit (die ik er nochtans meen te voelen, daar ook) toch zijn uitgedoofd, dan...


kunnen we ook altijd nog zelf iets beginnen, met ouders van autistische kinderen samen bijvoorbeeld...


Met ouders?

Ja hoor! In den beginne was scouting bedoeld als een scholing in levenskunst voor leeftijd 4-99, "providing a plan of recreation for both sexes and all ages"!... Behalve Big Lodges (12-18) en Little Lodges (onder 12) waren er wel degelijk ook Family Lodges voor the entire family (en zelfs mystieke loges als de Red Lodge of de Sun Lodge)!




In Tjsechië beseft men dat nog steeds! In het land waar zelfs het communisme niet de oorspronkelijke spirit eronder gekregen heeft. Dat wil wat zeggen!


O wat komt, bij het lezen van al wat ze schrijven, bij het kijken naar hun foto's... Mongolië weer helemaal terug! (Ook daar hebben sjamanen het communisme overleefd...) Diep ver-ankerd in onze ziel. Zou het eindelijk naar buiten kunnen gaan treden??...


Laat mij gaan citeren, passages geven die je warm zouden moeten maken!




Members of the Woodcraft League of the Czech Republic hold a broad variety of actions varying from weekend and summer camps or hiking and rambling in the Czech mountains to activities for disabled people, environmental work or canoeing, hiking or mountaineering abroad.


Camping and other outdoor activities are a base of our woodcraft programme because they have a magical influence on our souls. Being outdoors among friends and a sequen-ce of numerous experiences form our world of friendship and our characters.


Camping is a skill. Those who know how to spend a night outdoors when it is a storm and heavy rain, those who know that the Earth is not a dump for litters, those who are used to leave a campsite in a better condition than that they had found when coming - those can go camping in tee-pees, mountainmen shelters or tents shaped like ancient people huts. Those can go hiking and rambling to the country without harming it.


Our programme does not promote an escape from civilization. We do not bring up people to be Indians or backwoodsmen. We have been working continuously on people´s charac-ters.


When camping we prefer using handmade items, e.g. clothes for daily life or ceremonial costumes, moccasins, wooden spoons and bowls, we sow our teepees, shelters or tents ourselves. We follow old crafts and skills and we make fires using rubbing sticks or flint. In our dwellings we sit around an open fire and we sleep on the ground not separated from the earth by stone or concrete floor. This all helps us to sound up inner strings in our souls and remember the times when people used to be much closer to nature. Of course, we do not avoid using modern camping utensils to keep our health and comfort.

Camping and outdoor life is not only relaxation and fun. It is a constant process of re-quiring knowledge and learning skills. We want to know names of flowers, trees, animals and other living creatures. We want to work out how ancient or native people set fires, made tools and daily use home utensils or to know where to find a good place for night when the weather is bad. Our programme gives anyone an opportunity to learn how to knit socks and give them to someone as a present. It teaches how to dance folk dances, how to run 100 metres in less than 15 seconds or how to enjoy reading a book on philosophy.


After reaching the skill or knowledge one can acclaim the deed at the ceremonial council and get a ´coup´. These coups are not awards but a challenge to carry on in selfimprove-ment.


About 1000 members of The Woodcraft League of the Czech Republic are a large family of friends. Most of the members are a part of woodcraft tribes. There are children tribes mostly but also tribes of adults or family circles. Not many members are lone-woodcraf-ters. There are not two tribes to be the same. Each tribe has its own motivation, tradition and it is unique. People in tribes not only spend time altogether in camps, outings, hikes, ski-trips or regular gatherings. They also help to each other in daily life and support each other in many ways.




Voél je hoe ik hier een model begin te vinden van dingen waar ik al heel lang op broed (en nog heel weinig over schreef en schrijf - het gaat om iets wat véél breder is dan scouting alleen, om het samenbrengen van krachten en mensen met een zelfde lot en roeping...), maar je voelt het stilaan wel komen (je voelt er hier al "de trilling" van, "the feel"...), bladzij na bladzij op dit blog.


Heel benieuwd wat de nieuwe ervaring met scouting in Tiel daarin verder zal aanreiken of stimuleren...


Duim morgen maar mee (dan mogen Golo en een vriend er een eerste keer proefdraaien), en bekijk nu alvast hieronder deze zeer tot mijn hart en verbeelding sprekende beelden. Die je niet letterlijk moet nemen, maar waarvan je de geest (=de sfeer) moet voelen... Wat ik zoek, en èrgens hoop te vinden, hoe klein in aanzet ook...


Laat gerust weten of dit ook jou aanspreekt (klík op de foto's, want als ze groter zijn, gaat het nog meer leven!)


Wees welkom, be-gin!




donderdag 14 juni 2012

Welpen, wolven



Veel met wolven bezig.


Twee hele mooie documentaires gezien: Living With Wolves en Death of a Legend.


Aanraders!


(Een horde bij scouting valt uiteen in nesten of stellen... Ideale grootte van een horde: 24, altijd verdeeld in 4 kleinere speeleenheden, nesten/stellen dus, van telkens 6 kinderen, van wie 2 - de oudsten - grotere verantwoordelijkheid dragen, i.e. "leiding" krijgen... In de oorspronkelijke gedachte, bij Seton, sprak men van tribes en bands. Een tribe had een maximale grootte van 50 (en minimaal zes) kinderen, en werd weer onderverdeeld in bands met een grootte van 3 tot 10... Hoeveel welpen, denk je, telt een nest werkelijke wolven? En hoeveel wolven een werkelijke roedel?...)



woensdag 13 juni 2012

مخلص صديق الحيوان



Wat zegt het over ons?...


Dat het Japanners zijn telkens die voor de verfilming zorgen, en enkel Duitsers (niet eens Amerikanen, of Engelsen!) die die vertalen, daarnaast nog Arabieren...


(Enkel Arabieren zijn het die op het idee komen om alle afleveringen sámen uit te brengen op dvd!...)


Wat moeten wij dan, die zo graag ook die wonderlieve wijze zachte interessante leerrijke dierenverhalen zouden kennen van Ernest Thompson Seton? Want in boekvorm zijn ze al helemaal moeilijk te verkrijgen (een aantal wel via bol.com, enkele zelfs goodkoop als e-book!...)


Toch maar die Arabische bekijken?


Of het zien als oefeningen Duits?...




Ik wéét dat er Pluizerd geweest is op de NCRV, eind van de jaren tachtig. Maar het is een schrale troost, meer dan dit filmpje vind ik niet...





maandag 11 juni 2012

Stichter van scouting

Niet Robert Baden-Powell, niet Ernest Thompson Seton bij wie die weer zijn inspiratie haalde, maar...



...Lobo, koning van de Currumpaw-vallei, en zijn alfavrouwtje Blanca!

Waarom, denk je, anders die Welpen, die Horden, die Bevers, die Totems...

De diepste wortels van scouting liggen niet in Engeland, maar in New Mexico, America. De échte stichter was een wolf!

zaterdag 9 juni 2012

De Oehoehorde

Vanmiddag (op m'n eentje) Scouting Tiel bezocht, de Benoe-speltak. Mooie groep! Heel veel diepe, warme indrukken.


Maar toch het gevoel dat Golo best op gewone scouting kan.




Dus vanavond met hem de gok gewaagd: filmpjes bekeken op het internet, de site van Phoenix Tiel her en der samen gelezen, hun talrijke foto's op Picasaweb (m.n. die van het weekend Insigne Knopen, heel indrukwekkend die opbouw van de - aan mekaar geknoop-te - klimtoren!!... en de pret die ze hadden 's avonds, met verkleden!!!...)


Hij is...

helemaal om: "Dit wil ik óók, dit wil ik óóok!!!"...


Van alle Welpen had de Oehoehorde wel de mooiste naam, toch. Een groep die ook ge-mengd is, en dat vindt ie fijner (hij verwacht er minder stoer gedoe) dan een groep met alleen maar jongens!


Dus hebben wij een mailtje geschreven...


[wordt vervolgd]



Christoffel Appèl: doe mee!



Helaas kan ik hun video niet rechtstreeks op dit blog zetten (dat had de slagkracht erg vergroot...) Maar surf s.v.p. eens naar het filmpje dat gemaakt is t.b.v. het Christoffel Appèl (vanuit Roermond!...)


En dan vervolgens graag ondertekenen!





vrijdag 8 juni 2012

Acteurs voor Autisme


Ze bestaan, in America: bekende acteurs die het opnemen voor autisten, nee... die wat DOEN voor autisten! Bruce Davidson (hier op de foto) slechts een van de zeer vele!


Die deel uitmaken van de zogenaamde Actors for Autism: "a performing arts and digital film making organization that provides programs for individuals with disabilities ages six and up; programs include acting, film making, animation, claymation, dance, music, social skills, performing arts academy and vocational training"...


Fantastisch hun inzicht dat met name acteurs onze auti-kinderen kunnen helpen om - via rollenspel (natuurlijk!) - tal van sociale vaardigheden aan te leren. 'n Keer wat anders, dan al die saaie SoVa-sessies!


Dat ook de grote namen zich daarvoor willen inzetten! (Zou dat hier ook lukken?...)




Joey Travolta, broer van John, is mijn tweede grote kanjer. Hij leert auti-jongeren en vol-wassenen om hun weg te vinden in de wereld van film en digitale media. Via workshops en fantastische zomerkampen. Inclusion Films!


Wat zou het heerlijk zijn om die ook hier, in Nederland/de Benelux/Europa, te krijgen! (Ik heb ze al gemaild... en ja hoor, ze zouden bereid zijn om af te reizen!!...)




Derde grote naam is Joe Mantegna. Vader van Mia. Die bij Joey op de filmschool zat. Raak ontroerd in dit mooie filmpje over hen alledrie, uitgezonden op CNN n.a.v. Autism Awareness Day in april van vorig jaar!




Joe Montegna tekende voor Act Today, dat via acting lessons dit keer militairen helpt om te dealen met het autisme van hun kinderen... Maar hij richtte met zijn vrouw ook het Au-tism Families Together-netwerk op... En klaagt zorgverzekeraars aan die weigeren om autisme in hun pakket op te nemen!! (Alsof je dat hier vergoed krijgt!...)


Wordt het niet eens tijd dat ook wij hier flink aware worden, wakker en bewust! Dat we ook hier ernst maken met de mensen die ons steunen. Steun zoeken daar waar die on-getwijfeld ook hier te vinden is. Bij tot de verbeelding sprekende namen! Die het nog ménen ook!


Help je mee zoeken?


Overal?


Want ik heb het nog geeneens over de muzikanten gehad, bijvoorbeeld...


Het blijft toch een ongemeen boeiende natie hoor, die Amerikaanse, alle huidige China-lovers ten spijt!