woensdag 9 januari 2013

Muzen van de Dieze?

Roy de Haan is het niet geworden, wel Gosia Jankowska-Vissers, Golo's lesgeefster aan de Muzerije vanaf volgende week. Die cursus Animatiemaken, weet je nog?...

Gaf eerst wat ontgoocheling - op haar site mijnanimatie.nl leek het allemaal wat simpel -, maar daar zijn we inmiddels gelukkig wel overheen! Want via Gosia gingen onderwijl al open: het Grafisch Atelier (GA) Den Bosch (waar ze bij de opening van FEELING@ho-me in december nog een workshop moet hebben gegeven die er al veel aantrekkelijker uitzag)...



...en ontdekten zo de Digitale Werkplaats, net als het GA gevestigd in de voormalige Wil-lem II-sigarenfabriek, pal tegenover onze geliefde Verkadefabriek - wat 'n feest, wat een feest! De workshops die ze daar aanbieden (o.m. 3D via Blender, met docenten als Dolf Veenvliet...), dat belooft! (Wat zou ik graag al eens gaan piepen op hun nieuwjaarsrecep-tie, maar da's vast te vlug van stapel lopen: al die Artgames, Papercraft, 3D Modelling... - wat lijkt het me heerlijk om daar vroeg of laat mee in aanraking te komen!)



Maar er is een manier om ook minder opvallend onze eerste stapjes op het Bossche beeldende kunstenaarspad te zetten (zo zacht-vriendelijk-Brabants weer), en wel door stilletjes, op een zondag bijvoorbeeld, eens een bezoekje te brengen aan de tentoon-stelling over het werk van de Vlaamse (!) etser Jozef van Ruyssevelt (totaal onbekend, maar blijkbaar hier zeer gewaardeerd in Nederland, het Rijksmuseum bewaart van deze Antwerpenaar tal van prenten!!...)

Alweer in diezelfde oude sigarenfabriek. (Een voor die tijd zeer modern gebouw, lees ik, zowel architectonisch als qua voorzieningen die in het pand aanwezig waren. Zo bezat het een lift, airco, sanitair en vloerverwarming. Goulmy & Baar, die later werden overgeno-men door Willem II, waren een voorstander van hygiëne en zorgden goed voor de onge-veer vierhonderd werknemers. Naast de arbeid konden die bijvoorbeeld deelnemen aan hun huisharmonie onder de naam "Neerlandia", thans de Koninklijke Harmonie...)

Kràchtplaatsen daar in Den Bosch, ik schreef het eerder al!...



Zou het van de muzen van de Dieze komen, die daar vlakbij stroomt? (Stroompje dat wij kennen, van vroeger nog, toen Golo omwille van Mongolië paard leerde rijden in Esch - staken we daar iedere week over, op weg naar het weiland met de paardjes van Anne...)

De voortekenen, kortom, zijn gunstig! En we kijken er meer dan ooit naar uit! Op naar de nieuwe animatiecursus, vanaf volgende week, iedere woensdag van 16-18u!

(Je mag je me daar altijd komen vergezellen, hoor, voor een koffietje, of een bezoekje aan de Bossche kathedraal, of de bieb, of die Willem II-fabriek natuurlijk. Moet mijn 2u durende wachttijd toch ergens mee zien te vullen!... Jáaaa, hij doet het deze keer hele-maal alleen, hoor!!...)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten